Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود شش ماه از وقوع زلزله در شهرستان‌های سراب و میانه می‌گذرد؛ اما علاوه بر طولانی شدن پرداخت تسهیلات، سرما و ویروس کرونا هم باعث عقب افتادن ساخت و ساز‌ها شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب، آبان ماه سال ۹۸ بود که زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر شهرستان‌های سراب و میانه از توابع آذربایجان شرقی را لرزاند که متاسفانه در این زمین لرزه ۷ روستای استان بالای ۳۰ درصد تخریب و تعدادی از هموطنان مجروح و فوت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین لرزه علاوه بر تخریب منازل روستایی، تبعات مالی و روانی زیادی نیز برای مردمان مناطق روستایی و شهرستان‌های میانه و سراب به وجود آورد و در این میان از نیرو‌های مسلح و دانشجویان جهادگر بسیج دانشجویی گرفته تا نهاد‌هایی همچون مدیریت بحران استانداری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر و... برای به سامان کردن زندگی نابسامان شده زلزله زدگان وارد میدان شدند.
بیشتر بخوانید: خدمات‌رسانی به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی سرعت گرفت خدمات‌رسانی دانشجویان جهادگر آذربایجان شرقی در مناطق زلزله‌زده میانه   ورود نهاد‌های مختلف دلگرمی زیادی را برای زلزله زدگان درمانده ایجاد کرده بود و در این میان دانشجویان جهادی و بسیجی در همان ساعات اولیه برای کمک رسانی به مناطق اعلام آمادگی کرده و با هماهنگی‌هایی صورت گرفته به منطقه اعزام شدند. برای سرعت بخشیدن در روند کمک رسانی بسیج دانشجویی و سپاه استان، قرارگاه شهید باکری را در مناطق زلزله‌زده مستقر کردند تا با برنامه ریزی، کمک‌های مردمی را در کمترین زمان با همیاری گروه‌های جهادی به دست مردم برسانند.
بعد از انجام اقدامات اولیه و با توزیع موادغذایی، چادر و کانکس بین زلزله زدگان و همچنین با شروع آواربرداری، مشخص شد حدود ۱۱۰ روستا در اثر این زلزله تحت تاثیر قرار گرفته که در نتیجه آن، سه هزار واحد نیاز به ساخت و دو هزار واحد نیاز به تعمیر داشت.     پرداخت تسهیلات بانکی به زلزله زدگان  با پیگیری‌های لازم برای بازسازی منازل تخریب شده مشخص شد که باید تسهیلاتی در اختیار زلزله زدگان قرار گیرد. در این راستا، علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران از پرداخت تسهیلات بانکی برای مردم زلزله زده استان خبرداد و گفت: این تسهیلات با ساده‌ترین شرایط و ضمانت‌های زنجیره‌ای ارائه می‌شود.
وی می گوید: ارائه وام بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی برای اجاره خانه یکی از راه‌های پیشنهادی برای تامین اسکان موقت بوده است. بخشی از این وام بلاعوض پرداخت شده و بخش دوم هم به هنگام نقل مکان و پس از ارسال پیامک توسط زلزله زدگان به سامانه پیامکی بنیاد مسکن، واریز می‌شود.
تابش ادامه می‌دهد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخت سه هزار واحد برای اسکان دائم و دو هزار واحد دامی در روستا‌های دو شهرستان میانه و سراب را تقبل کرده است. در مجموع ۸۰ میلیون تومان تسهیلات شامل ۴۰ میلیون وام مسکن روستایی، ۱۵میلیون وام معیشتی، ۱۰ میلیون وام بلاعوض تعمیری و معیشتی، ۱۰ میلیون وام بلاعوض اجاره و اسکان اضطراری و پنج میلیون وام بلاعوض دامی به زلزله زدگان آذربایجان شرقی اعطاء می‌شود.

بعد از بررسی‌های صورت گرفته ساخت وساز منازل تخریب زلزله زده سراب و میانه آغاز شد و ورال کار به سرعت پیش میرفت، اما شروع فصل سرما در آن منطقه کار را دشوار کرد؛ به طوری که به خاطر بارش باران و برف ساخت و ساز متوقف و قرار شد با مساعد شدن شرایط آب و هوایی و در تعطیلات عید نوروز دوباره از سر گرفته ‎شود، اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا بار دیگر ساخت و تعمیرات خانه‌های تخریب شده به تعویق افتد.     تاثیر کرونا در مناطق زلزله زده حافظ باباپور، مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه فصل سرمای سخت و شیوع کرونا اثرات زیادی روی کار‌های عمرانی در مناطق زلزله‌زده داشته، می‌گوید: قرار بود تا در تیرماه واحد‌ها تکمیل شود، ولی به خاطر این دو دلیل با دو ماه تاخیر، کار‌ها به اتمام خواهد رسید.
باباپور با بیان اینکه طبق مصوبه دولتی، تسهیلات اعطای وام ۴۹ میلیون تومانی و وام بلاعوض ۵ میلیون تومانی برای واحد‌های تخریب شده در نظر گرفته شده، می‌افزاید: البته وام ۱۵ میلیون تومانی تعمیرات و وام ۵ میلیون تومانی بلاعوض نیز در مصوبه بود که سر جمع، مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای دو شهرستان سراب و میانه در نظر گرفته شد.
گفتنی است، تاکنون عملیات اجرایی یک هزار واحد خسارت دیده شروع شده است؛ به طوری که عملیات فونداسیون ۵۵۰ واحد، نصب اسکلت برای ۲۰۰ واحد و اتمام عملیات برای ۲۲ واحد انجام گرفته است.   شیوع ویروس کرونا و طولانی بودن فصل سرما عملیات عمرانی در مناطق زلزله‌زده را با مشکلاتی روبرو کرد به طوری که طبق برآورد انجام گرفته، این دو عامل روی ۴۰ درصد فعالیت‌های عمرانی اثر گذاشت. براساس آنچه برآورد شده اگر گروه‌های جهادی و مردم دست به دست هم دهند و پای کار باشند عملیات اجرایی فرا رسیدن فصل سرما به اتمام خواهد رسید.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی تمامی واحد‌های تعمیری و تخریبی روستا‌های مناطق زلزله زده میانه وسراب تابستان امسال تمام شده و صاحبان املاک از اول مهر ماه سالجاری در خانه‌های مقاوم و نوساز خود ساکن خواهند شد.       ساخت دو واحد مسکونی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی غلامرضا جعفری، مسئول جهاد سازندگی استان آذربایجان شرقی در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: با وقوع زلزله در سال گذشته گروه‌ها جهادی استان برای کمک رسانی به این مناطق اعزام شدند.
جعفری می‌گوید: با همکاری فرماندهی سپاه استان ساخت و ساز منازل مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی را آغاز کردیم و ساخت دو خانه به ما محول شده بود که آماده افتتاح است.
مسئول جهاد سازندگی استان آذربایجان شرقی می‌افزاید: دانشجویان متخصص در گروه‌های جهادی ما خدمت رسانی می‌کنند به طوری که این جهادگران توانایی آن را دارند در مدت کوتاهی خانه بسازند، اما با شیوع ویروس کرونا کار را برای آنان سخت کرد و مدتی ساخت و ساز به تعویق افتاد.
ساخت و ساز خانه‌های مناطق زلزله زده برعهده گروه جهادی بسیج دانشجویی جلفا بوده و دانشجویان در این گروه جهادی سعی کردند با وجود ویروس کرونا منازل را به موقع تحویل دهند، ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا دانشگاه‌ها تعطیل شده و فعالیت گروه‌های جهادی به تعویق افتاده و هرزمانی که دانشجویان در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند و وضعیت کرونا کنترل شود به فعالیت‌های جهادی خود ادامه خواهند داد.
مسلما این روز‌ها مردم زلزله زده سراب و میانه متوجه شرایط کشور هستند، اما انتظار می‌رود با بهبود اوضاع نهاد‌های مسئول کار رسیدگی به زلزله زدگان را آغاز کنند تا با کمک نیرو‌های جهادی و مردمی که برای شروع مجدد فعالیت‌های خود اعلام آمادگی کرده‌اند هرچه سریعتر نگرانی مردم این مناطق از بین برود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ویروس کرونا گروههای جهادی زلزله سراب زلزله میانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مناطق زلزله زده شیوع ویروس کرونا آذربایجان شرقی گروه های جهادی میلیون تومانی سراب و میانه زلزله زدگان وام بلاعوض میلیون وام ساخت و ساز هزار واحد فصل سرما گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله

به گزارش بازار، مهدی کوهی در نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار کرد: این مجتمع به عنوان پیشران تولید مقاطع فولادی در کشور، محصولات فولادی متنوع از جمله ریل، تیرآهن، میلگرد، ورق، نبشی و... را در سبد محصولات خود دارد؛ در واقع ذوب آهن با استفاده از فناوری‌ های دانش بنیان پیشرفته و تجهیزات به روز توانایی تولید محصولات با کیفیت بالا و استانداردهای بین‌المللی را دارا است.

وی افزود: ذوب آهن اصفهان با تمرکز بر بهره ‌وری، کیفیت و رضایت مشتریان مطابق با استانداردهای بین المللی اقدام به تولید پروفیل های بال پهن تا سایز ۳۰ نموده که تحولی عظیم در صنعتی سازی ساختمان کشور را ایجاد می‌نماید، پیامد استفاده از این محصولات رشد صنعتی سازی صنعت ساختمان و ساخت و ساز در کشور است که در واقع جایگزین نمونه های خارجی شده و باعث جلوگیری از واردات و استفاده از تولید داخل می شود ضمن اینکه افزایش بهره‌وری و ایمنی و مقاومت در برابر حوادث طبیعی و زلزله را نیز در پی دارد.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان، افزود: با توجه به حضور سایر شرکت های بخش خصوصی در تولید این محصولات، استراتژی جدید ما عبور از محصولات سنتی و تولید محصولات صنعتی و آلیاژی از جمله تیرآهن بال پهن است.

وی گفت: هم اکنون این مجتمع عظیم صنعتی آمادگی لازم برای تولید انبوه تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰ را دارد.

اجرای تمامی طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان

مهدی کوهی افزود: این مجتمع به عنوان بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی افتخار دارد که در این دهه پیشران توسعه صنعتی سازی ساختمان، راه آهن سراسری و مترو کلان شهرهاست؛ تولید ریل در شرایط تحریم به کمک کشور آمد و امروز همه طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان انجام می شود.

کوهی با بیان اینکه سازه های فولادی به دلیل سرعت اجرای بیشتری که دارند یکی از گزینه های برتر برای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده می باشند، اظهار داشت : ساخت سازه با استفاده از پروفیل های آماده و قطعات استاندارد باعث می‌شود که زمان ساخت و اجرای آنها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت ساخت سازه نیز افزایش یابد.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه به منظور طراحی ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله در آیین نامه زلزله کشور طراحی و بهره برداری برای هر منطقه ملاک عمل قرار می‌گیرد گفت: در طراحی سازه مسئله حائز اهمیت شکل پذیری سازه و جذب انرژی است. سازه ‌هایی که از مواد انعطاف پذیر و سیستم های توزیع شده انرژی استفاده می‌کنند از مقاومت بهتری در برابر زلزله برخوردارند.

وی افزود: در واقع پروفیل‌های نورد شده با توجه به ابعاد و شکل خاصی که دارند نسبت به سایر پروفیل ها از شکل پذیری و قدرت بیشتری برخوردار بوده و نسبت به مقاطع ساخته شده با ورق نیز دارای رفتار دینامیکی بهتر و سرعت ساخت بالاتری خواهند بود.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در صورت وقوع زلزله سازه های ساخته شده با پروفیل‌های بال پهن نورد شده توانایی انعطاف و تغییر شکل بیشتری دارند و رفتار ایمن تری را از خود نشان خواهند داد. همچنین پروفیل‌های نورد شده با توجه به فرایند تولید شان دارای نواقص و خطاهای ساخت ناچیز و کیفیت سطح بالاتری هستند.

وی گفت: در تیر ورق ها علاوه بر ضرورت کنترل نمودن بازرسی جوش های متصل کننده اجزای مقاطع، لازم است کنترل‌های هندسی نیز در مقطع انجام پذیرد که ممکن است برخی از این ضوابط در تولید نادیده گرفته شود و کیفیت مقطع را تحت الشعاع قرار دهد اما در فرایند تولید مکانیزه تیرآهن بال پهن در ذوب آهن تمامی رواداری های مجاز هندسی مقطع نیز تأمین می‌ شود.

استفاده از پروفیل‌های بال پهن نورد شده در برج خلیفه

وی افزود: در ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده در دنیا استفاده از پروفیل های بال پهن نورد شده با اندازه بزرگ به عنوان یک راه حل موثرو مقرون به صرفه شناخته شده است؛ به عنوان مثال در برج خلیفه که یکی از بزرگترین ساختمان های بلند مرتبه جهان است مشابه بسیاری از آسمان خراش های دیگر جهان از پروفیل‌های بال پهن نورد شده با سایز بزرگ استفاده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903979

دیگر خبرها

  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ مترمربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • کدام مناطق بیشترین سهم از ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی را دارند؟
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان برای کمک به ساخت مسکن روستایی در کردستان
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • همدردی باشگاه هوادار با آسیب دیدگان حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد تا خرداد ماه